Over Vliersche Veld

Wie zijn de mensen achter Vliersche Veld Groepsaccommodaties?

Wij zijn Anton en Merlin, beide getogen in het Achterhoekse dorp Neede in de gemeente Berkelland en trotse ouders van twee prachtige kinderen met het hart op de goede plaats. Echte Achterhoekers dus, ook al ligt Neede erg dicht tegen de grens van de provincie Gelderland en Overijssel (Twente) aan. Met onze Achterhoekse “doe maar gewoon” mentaliteit, een flinke dosis nuchterheid en gastvrijheid, proberen wij onze gasten een geweldige ervaring mee te geven op “onze unieke plek”, het Vliersche Veld in het buitengebied van Neede.

Anton en Merlin Bauhuis

Het begin

Begonnen als varkenshouderij met weinig toekomstmogelijkheden, werd ons in 2005 de kans geboden om, in samenwerking met de gemeente, over te stappen naar een andere tak van ondernemen. In overleg met de gemeente zijn we tot het besluit gekomen om te stoppen als varkenshouder en te starten als recreatieondernemer. Door de kwaliteiten van ons beide (Anton: eigen ondernemer, slim en handig, Merlin: administratieve duizendpoot en management ervaring) en de ondernemingsgeest die wij beide van huis uit meegekregen hebben, zijn we deze nieuwe uitdaging aangegaan. We zijn in goed overleg met de gemeente gekomen tot een recreatie-onderneming waarbij we 5 groepsaccommodaties mogen ontwikkelen. (vandaar de naam: Vliersche Veld Groepsaccommodaties)

afbraak varkensschuren

De omschakelijk

De omschakeling ging niet zonder slag of stoot. Er moesten een aantal schuren worden afgebroken, asbest gesaneerd, heel veel onderzoeken worden gedaan, van Flora, Fauna tot bodemonderzoek en het bestemmingsplan moest worden gewijzigd. Voor de gesaneerde schuren kregen we 2 “rood-voor-rood” kavels. Met de verkoop van deze kavels, kon onze nieuwe droom beginnen. Toen eind 2018 het erop leek dat één van beide kavels verkocht zou worden, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en is Anton begonnen met de bouw van de eerste groepsaccommodatie. Nu horen we u denken: “hoe kan een varkenshouder nu zelf een groepsaccommodatie bouwen?” Nou, door een aantal jaren in de bouw te hebben gewerkt, nuchter na te denken, zelf (maar ook zeker samen) aan te pakken en niet bij de pakken neer te gaan zitten en altijd in oplossingen te denken, bespaarden we vele arbeidsuren van derden en konden we de bouw realiseren. Na veel ups en downs konden we in juni 2020 eindelijk onze eerste gasten ontvangen.

Anton bij 1e bouw Vliersche Veld
Metselen 1e steen

Na een kwartaal continu gasten te hebben ontvangen, moesten we eind september 2020 weer sluiten door corona. Een lange, onzekere tijd volgde. Door positief te blijven denken, bezig te blijven en al onze gasten om te boeken (gelukkig wilde iedereen terugkomen), konden we in juni 2021 eindelijk onze deuren weer openen.

Het blijft elke keer een feestje om de gezichten van de gasten te zien zodra ze de groepsaccommodatie binnen komen. Het unieke uitzicht vanuit de woonkamer is voor iedereen een bijzondere plek om te zien. Wij zeggen vaak tegen onze gasten dat het uitzicht “een levend schilderij” is, in welk jaargetijde dan ook. Met de diverse soorten vogels die in het voorjaar in en rondom de accommodatie hun nestje bouwen, tot de bloeiende heide in de zomer, de diverse soorten paddenstoelen en bomen in de meest prachtige herfstkleuren in de herfst of de mist die ’s morgens optrekt vanaf een bevroren terrein in de winter. Het Vliersche Veld is en blijft een prachtige plek om met familie, vrienden of collega’s een prachtige tijd te beleven. Ook wij genieten hier dagelijks van.

Vliersche Veld

Aan het eind van 2023 kunnen wij oprecht zeggen dat we ontzettend blij en trots zijn hoe wij Vliersche Veld Groepsaccommodaties vorm hebben gegeven. We zijn nog lang niet klaar met onze plannen, inmiddels zijn we begonnen met de tweede groepsaccommodatie. Deze wordt voor 20 personen, met nog meer vergadermogelijkheden en ook een uniek eigen uitzicht.

Mogen we u binnenkort met uw familie, vrienden of collega’s verwelkomen bij ons op het Vliersche Veld?

Gastvrije groet,

Anton & Merlin Bauhuis

Contact

Wilt u contact met ons opnemen?

Dat kan via het online contactformulier.

Toch liever persoonlijk contact?

Dan kunt u contact opnemen met Merlin Bauhuis.

Tel: +31 (0)6 23 20 23 58

E-mail: info@vlierscheveld.nl

Merlin Bauhuis van Vliersche Veld Groepsaccommodaties

Partners van Vliersche Veld Groepsaccommodaties

Het maken van leuke herinneringen samen is het mooiste wat er is. Daarom vinden we het belangrijk dat er genoeg te doen is op locatie of in de buurt. Hier zijn onze partners onmisbaar. We werken veel met onze partners samen om jou de ideale vakantie te kunnen geven. Neem gerust een kijkje wat zij te bieden hebben.

MENU